Sastāvdaļas:
Kūkai:
- 2 ½ glāzes balta cukura
 - 1 ½ mīksta sviesta
 - 4 olas
 - 3 ½ glāzes miltu
 - ½ tējkarote sāls
 - ½ tējkarote cepamās sodas
 - 1 glāze paniņu
 - 1 tējkarote citrona ekstrakta
 
Glazūrai:
- 2 glāzes pūdercukura
 - ¼ glāze citrona sulas
 - 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
 - 1 ēdamkarote citrona miziņu
 
Gatavošanas gaita:
- Sasildīt cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietaukot kūku formu ar sviestu un apkaisīt ar miltiem.
 - Apmēram 10 minūtes ar mikseri jaukt cukuru un 1 ½ glāzes sviesta līdz masa kļūst balta un pūkaina. Pielikt klāt olas, katru kārtīgi sakuļot, pirms likt klāt nākamo.
 - Izsijāt kopā miltus, sāli un cepamo sodu caur sietiņu. 1/3 no iegūtā miltu maisījuma piemaisīt klāt sviesta masai, kārtīgi samaisīt. Pieliet klāt ½ glāzes paniņu un kārtīgi sajaukt. Atkārtoti pielikt klāt atlikušo miltu maisījumu un paniņas, katru reizi kārtīgi sajaucot. Iejaukt klāt citrona ekstraktu. Masu izliet kūku formā.
 - Samazināt cepeškrāsns temperatūru līdz 165 grādiem.
 - Cept cepeškrāsnī līdz kūkā ieliktais zobu bakstāmais neizlien no tās (apmēram 60-75 minūtes). Pirms uzlikt uz kūku paplātes, ļaut 10 minūtes atdzist.
 - Sajaukt kopā pūdercukuru, citrona sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un citrona miziņas līdz glazūra ir vienveidīga. Uzliet pusi no glazūras uz kūkas, ļaut atdzist. Izliet atlikušo glazūru uz kūkas.
 
Labu apetīti!
Avots: allrecipes.com

        