Citronkūka ar glazūru

2054794

Sastāvdaļas:

Kūkai:

  • 2 ½ glāzes balta cukura
  • 1 ½ mīksta sviesta
  • 4 olas
  • 3 ½ glāzes miltu
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote cepamās sodas
  • 1 glāze paniņu
  • 1 tējkarote citrona ekstrakta

Glazūrai:

  • 2 glāzes pūdercukura
  • ¼ glāze citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • 1 ēdamkarote citrona miziņu

 

 

Gatavošanas gaita:

  1. Sasildīt cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietaukot kūku formu ar sviestu un apkaisīt ar miltiem.
  2. Apmēram 10 minūtes ar mikseri jaukt cukuru un 1 ½ glāzes sviesta līdz masa kļūst balta un pūkaina. Pielikt klāt olas, katru kārtīgi sakuļot, pirms likt klāt nākamo.
  3. Izsijāt kopā miltus, sāli un cepamo sodu caur sietiņu. 1/3 no iegūtā miltu maisījuma piemaisīt klāt sviesta masai, kārtīgi samaisīt. Pieliet klāt ½ glāzes paniņu un kārtīgi sajaukt. Atkārtoti pielikt klāt atlikušo miltu maisījumu un paniņas, katru reizi kārtīgi sajaucot. Iejaukt klāt citrona ekstraktu. Masu izliet kūku formā.
  4. Samazināt cepeškrāsns temperatūru līdz 165 grādiem.
  5. Cept cepeškrāsnī līdz kūkā ieliktais zobu bakstāmais neizlien no tās (apmēram 60-75 minūtes). Pirms uzlikt uz kūku paplātes, ļaut 10 minūtes atdzist.
  6. Sajaukt kopā pūdercukuru, citrona sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un citrona miziņas līdz glazūra ir vienveidīga. Uzliet pusi no glazūras uz kūkas, ļaut atdzist. Izliet atlikušo glazūru uz kūkas.

Labu apetīti!

Avots: allrecipes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment